U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Breekkrans van zoete aardappelbroodjes met dips

20 min bereidingstijd, 1 uur en 45 min wachten
15 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Zoete Aardappel Blokjes (450 g)
  • 400 g tarwebloem
  • 1 zakje gedroogde gist (7 g)
  • 2 el olijfolie
  • 200 g tomatentapenade
  • 200 g groene pesto
  • 300 g labneh (zie tip)
  • Keukenmachine of staafmixer met hakmolen en mixer met deeghaken, bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Pureer in de keukenmachine of in twee porties in de hakmolen de zoete aardappelblokjes fijn met 100 ml handwarm water.
  • Strooi een flinke snuf zout in een deegkom. Zeef de bloem erboven. Maak een kuiltje voor de gist. Verdeel de zoete aardappelpuree met de olijfolie langs de rand.
  • Kneed in de keukenmachine of met de mixer tot een soepel deeg. Voeg wat extra bloem toe als het deeg plakt. Vorm er een bol van en laat afgedekt met een schone theedoek 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  • Druk het deeg plat en vorm er 40 balletjes van. Leg ze in kransvorm op de bakplaat. Dek weer af met de doek en laat nogmaals 45 minuten rijzen.
  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Bak de broodjes in 15 minuten bruin en gaar.
  • Serveer de breekkrans met de tapenade, de pesto en de labneh.
  • Zoete aardappel geeft de broodjes een fantastische smaak en bijzondere feest-look!
  • Tip: Zelf dips maken? Hier vind je nog meer recepten voor allerhande dips.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 550 kcal
  • 30 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 57 g koolhydraten
  • 11 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 1,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen